Industriële koeling

Van eenvoudig en aantrekkelijk geprijsd tot geavanceerd en innovatief: Voets & Donkers biedt u altijd een passende oplossing.

Van eenvoudig en aantrekkelijk geprijsd tot geavanceerd en innovatief: Voets & Donkers biedt u altijd een koel- of vriesinstallatie die past bij uw doelstellingen en technische eisen. Kleinschalig bedrijf of multinational, groot miljoenenproject of beperkt budget, samen met u bekijken we wat we voor u kunnen betekenen. Kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van de installaties staan daarbij centraal.

Koel- vriescellen

Voets & Donkers biedt koelcellen en vriescellen tot -40°C. Daarbij staat uw vraagstuk centraal. Moet uw product zoveel mogelijk vochtvrij bewaard worden of is juist bescherming tegen uitdroging gewenst? Onze koelcellen hebben een bijzonder stabiele temperatuur en luchtvochtigheid, die ook onder extreme omstandigheden een optimale werking van uw koelcel garanderen. Technieken als temperatuurregistratie en ‘heetgasontdooiing’ zorgen bovendien voor een hoger rendement, het beperken van temperatuurschommelingen en het voorkomen oververhitting van elektrische elementen. Naast luchtkoeling bieden wij, afhankelijk van uw situatie en technische eisen, ook koelcellen op basis van waterkoeling aan. Ook unitbouw, waarbij we uw koelcel al zoveel mogelijk in onze fabriek assembleren en bijna gebruiksklaar bij u afleveren, behoort tot de mogelijkheden. Behalve op het gebied van koel- en vriescellen hebben wij ook een uitgebreide expertise op het gebied van ondersteunende software, elektrotechniek en het monitoren van de temperatuur aan de hand van sensoren.

Deuren

Om gekoelde ruimtes toegankelijk te maken, met behoud van temperatuurstabiliteit, levert Voets & Donkers B.V. op maat gemaakte deuren met een hoge isolatiewaarde. Deze kunnen in alle denkbare afmetingen geproduceerd worden en kenmerken zich altijd door een lange levensduur.

Doorstroomkoeling

Doorstroomkoeling is een concept dat door Voets & Donkers zelf is uitgedacht en ontwikkeld, en reeds vele jaren met succes wordt ingezet in onder andere de tuinbouw. De doorstroomkoeling is ideaal voor producten die versneld ingekoeld dienen te worden, voordat deze in een bewaarcel opgeslagen kunnen worden. Door met behulp van een zuigwand koele lucht door de ruimte te laten circuleren en geforceerd langs de afgedekte pallets te laten stromen, worden in korte tijd grote hoeveelheden warmte onttrokken. Doorstroomkoeling maakt producten minder seizoensafhankelijk, zodat u beter kunt inspelen op de behoeften van eindgebruikers. Zo is onder de juiste omstandigheden ook voor de minst houdbare producten een opslagtijd van vele maanden mogelijk, met minimaal kwaliteitsverlies.

Wilt u meer weten over industriële koeling door Voets & Donkers? Neem contact met ons op!