Skip to main content
Blog

Blauw en groen wordt rood

Blauw en groen wordt rood

Een visie die je terugziet in de kleuren op onze bussen

Blauw en groen wordt rood

Ze reden (en rijden) alweer sinds de jaren ´90 met deze opdruk rond, onze bedrijfsbussen. En dus vonden we het tijd voor iets nieuws. Een uitstraling die meer van deze tijd is, maar vooral een look die meer recht doet aan onze visie en bedrijfsfilosofie. Daarom schakelden we een bureau in, dat ons hiermee kon helpen. Zij hadden hier, in samenspraak met ons, wel ideeën bij. En zo ging het balletje aan het rollen.

Het is wel even echt iets anders. Op onze bussen stond eerst een jongen die ons logo tekent met zijn vinger op een koude oppervlakte. Nu worden onze bussen beletterd met blokjes. Blokjes in verschillende kleuren. Zo beginnen ze in het blauw van onze huisstijl, om vervolgens via groen de kleur rood aan te nemen. Want blauw en groen wordt rood, toch? In onze visie in ieder geval wel. Het blauw staat voor de koudetechniek die wij ontwikkelen. Het groen staat voor de natuurlijke koudemiddelen die we daarbij gebruiken (zoals ammoniak, CO2 en propaan) én voor de duurzame visie die we daarbij hanteren. Dat heeft dan weer alles te maken met het rood. Doordat we koude genereren, kan de onttrokken warmte elders ingezet worden. Een erg duurzaam idee dus!

Hoe werkt dat nu? Koude genereren heeft alles te maken met warmte onttrekken. Die warmte werd voorheen vaak naar buiten weggesluisd. Maar het is natuurlijk veel duurzamer om die warmte in te zetten voor bijvoorbeeld de verwarming van kantoren, of verwarming die nodig is in productieprocessen. Onze koelinstallatie functioneert op dat moment feitelijk niet anders dan een enorme warmtepomp. Op die manier creëren we een win-win-winsituatie: we leveren koude, we leveren warmte én we zorgen voor een fikse energiebesparing. En dat is dan weer gunstig voor het milieu en de portemonnee van onze opdrachtgevers. Daarom proberen we ons in al onze projecten (waar relevant) tegenwoordig sterk te maken om de onttrokken warmte nuttig te gebruiken. Een visie die je terugziet in de kleuren op onze bussen.

Inmiddels zijn twee van onze bussen en onze vrachtwagen beletterd in de nieuwe stijl. Er volgen er snel meer. Bovendien gaan we deze nieuwe stijl natuurlijk ook doorvoeren op onze website en in andere communicatiemiddelen. Mocht je de blokjes binnenkort ergens tegenkomen, dan weet je nu dat deze niet zomaar ‘voor de mooi’ gekozen zijn. Maar dat we ze vanuit een duidelijke visie ontwikkeld hebben: blauw en groen wordt rood!

Marc Voets

Voets & Donkers - Bedrijfsbus

Sectoren

Duurzaamheid

Voets & Donkers - Duurzaamheid

Duurzaamheid is in onze samenleving tegenwoordig erg belangrijk. We ‘moeten’ van het gas af, en ook ons gebruik van elektriciteit proberen we zoveel mogelijk te beperken. Bij Voets & Donkers leveren we met onze installaties op drie manieren een bijdrage aan duurzaamheid: we maken gebruik van natuurlijke koudemiddelen, we ontwikkelen energiezuinige installaties en we maken warmteterugwinning mogelijk.

Meer informatie
Voets & Donkers