Skip to main content
Blog

De groei van ‘onze’ Luc

De groei van ‘onze’ Luc

En waarom je écht bij Voets & Donkers zou moeten komen werken

Ik kende hem al toen hij nog een kleine jongen was en bevriend met mijn zoon. Ik zag hem opgroeien, en van de basisschool via het VMBO naar het Koning Willem I College in Den Bosch vertrekken. Hij wist niet echt wat hij wilde, maar in ieder geval dat het iets met zijn handen moest zijn. Iets met techniek. Iets met installatie of elektra. Zo kwam hij terecht bij de opleiding Installatietechniek. En of hij niet bij ons stage mocht komen lopen?

Luc van de Loo, want zo heet deze jongen, is inmiddels 21 en werkt ruim 3 jaar bij Voets & Donkers. En met veel plezier. Ik spreek hem er regelmatig over en dan is hij altijd enthousiast. Want na twee jaar installatietechniek kwam hij tot de conclusie dat hij koeltechniek interessanter vond. Omdat het veelzijdiger was, of zoals hij het zelf zegt: “Er komt meer bij kijken, omdat het een combinatie is van installatie- en elektrotechniek, en dat vind ik interessant.” Luc is bovendien nog niet uitgeleerd. Na zijn afgeronde opleiding Monteur op niveau 2, doet hij nu de avondopleiding Servicemonteur op niveau 3. Twee avonden in de week zit hij op school, terwijl hij overdag bij ons werkt.

Voor zover ik weet, heeft Luc lol in zijn werk. Hij werkt naar eigen zeggen prettig samen met zijn collega’s, en hij vindt het fijn dat hij bij ons de ruimte krijgt om te kijken wat hij leuk vindt en welke functie het beste bij hem past. Wij op onze beurt zijn erg blij met jongens zoals Luc. Want goeie mensen zijn goud waard. Bij Voets & Donkers kunnen we namelijk niks alleen. Onze teamspirit is enorm en onze projecten kunnen we alleen tot een goed einde brengen, als een team van mensen met verschillende expertises nauw samenwerkt. Werktuigbouw, thermodynamica, elektrotechniek, installatietechniek, besturingstechniek… Die multidisciplinaire inslag maakt onze projecten interessanter dan de meeste installatieprojecten. Geavanceerder, complexer, ‘hogere installatietechniek’ zeg maar.

Luc ziet in ieder geval nog volop kansen en mogelijkheden. Om straks zelfstandig als servicemonteur aan al onze installaties te mogen werken, moet hij na zijn huidige opleiding nog extra geschoold worden op het gebied van elektrotechniek en natuurlijke koudemiddelen. Ondertussen voegt hij hier iedere dag al iets toe binnen ons team. Ik vind het prachtig om Luc zo te zien groeien. En hij is niet de enige binnen Voets & Donkers. Daarom besteden we hier bewust veel aandacht aan. Door mensen goed te begeleiden en intern op te leiden, maar ook door ervoor te zorgen dat ze zich binnen hun functie en ons bedrijf kunnen blijven ontwikkelen.

Wij zijn trots op en blij met Luc! Want wat is er nu mooier dan zijn groei op de voet te mogen volgen? Van die kleine jongen die vroeger al bij ons thuis kwam, tot de volleerde servicemonteur die Luc straks is. Ik vind het schitterend.

Marc Voets

Voets & Donkers - De groei van onze Luc
Voets & Donkers