Skip to main content

Duurzaam koelen

Duurzaam koelen in industriële en professionele omgevingen? Dan bent u bij Voets & Donkers aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in koel- en vriesinstallaties met natuurlijke koudemiddelen. Bovendien zetten wij verschillende innovatieve technieken in om een éxtra duurzame en milieuvriendelijke manier van koelen te realiseren. Alles in eigen huis, met een projectteam van ervaren en deskundige specialisten.

Natuurlijke koudemiddelen voor duurzaam koelen

Bij duurzaam koelen maken we gebruik van natuurlijke (niet-chemische) koudemiddelen. Dat kan bijvoorbeeld ammoniak zijn, CO2 of propaan. Anders dan vroeger, toen nog veel gebruik werd gemaakt van chemische koudemiddelen, staan in deze tijd voldoende natuurlijke koudemiddelen tot onze beschikking voor toepassing in professionele koel- en vriesinstallaties. Wilt u duurzaam koelen in bijvoorbeeld de tuinbouw, levensmiddelenindustrie, distributiecentra of farmacie? Voets & Donkers realiseert het graag voor u.

Energiezuinig koelen met ammoniak, CO2 of propaan

Wanneer u kiest voor een koelinstallatie of vriesinstallatie met natuurlijke koudemiddelen, dan zet u al een belangrijke stap in de richting van duurzaam koelen. Maar bij Voets & Donkers gaan we nog een stap verder dan alleen duurzaam koelen met ammoniak, CO2 of propaan. Zo beperken we bij complexe vries- en koelinstallaties het gebruik van koudemiddelen door centraal koude op te wekken en deze middels een koudedrager te verspreiden door de installatie. Daarnaast werken wij met slimme innovaties, zoals energiezuinige ventilatoren, en met baanbrekende nieuwe technieken, zoals Low Charge Ammonia Systems. Daarmee zorgen we dus voor éxtra duurzaam koelen.

Duurzaam koelen is warmte (her)gebruiken

Om een echte win-winsituatie te creëren en uw koelinstallatie nóg duurzamer te maken, kunnen we de warmte die we onttrekken uit uw koelinstallatie elders inzetten. Voorheen werd die warmte vaak naar buiten weggesluisd. Maar bij Voets & Donkers gebruiken we deze graag voor bijvoorbeeld de verwarming die nodig is in productieprocessen of de verwarming van uw kantoor. De koelinstallatie fungeert op dat moment feitelijk als een grote warmtepomp. En dat levert op meerdere fronten winst op: we leveren koude, we leveren warmte én we zorgen voor een fikse energiebesparing (omdat de warmte niet apart opgewekt hoeft te worden). Dat is niet alleen duurzaam koelen, het is ook gunstig voor uw portemonnee!

Duurzaam koelen in tuinbouw, levensmiddelen- en farmaceutische industrie

Bij Voets & Donkers weten we precies wat er nodig is om de bewaartijd en/of houdbaarheidsdatum van uw product te optimaliseren. Dat kan in de tuinbouw zijn, de voedselverwerking of de farmacie. Wij denken graag met u mee om de ideale omstandigheden te creëren waaronder uw producten bewaard worden! We leveren graag een oplossing volledig op maat!

Voets & Donkers: specialist in duurzaam koelen!

Voets & Donkers is dé specialist in duurzaam koelen. Wij leveren (industriële) koel- en vriesinstallaties voor grote (bekende) en minder grote klanten, zowel nationaal als internationaal. Benieuwd wat wij voor ú kunnen betekenen? Neem contact met ons op! Samen met u bekijken we graag hoe we u van dienst kunnen zijn.

Voets & Donkers Koeltechniek - Werkwijze
Voets & Donkers