Skip to main content
Blog

Geavanceerd en energiezuinig

Geavanceerd en energiezuinig

Realisatie van de koel- en vriesinstallaties voor het nieuwe distributiecentrum van Lidl

Voets & Donkers Koeltechniek en Luchtbehandeling uit Schijndel gaat voor het nieuwe distributiecentrum van Lidl de koel- en vriesinstallaties realiseren. Op basis van al gerealiseerde projecten voor Lidl is een verbeterd modern en energiezuinig ontwerp gemaakt op basis van de natuurlijke koudemiddelen ammoniak (NH3) en kooldioxide (CO2).

BIM

Building Information Modeling is een procedure waarbij een intelligent 3D-model wordt gemaakt en gebruikt om het inzicht, de samenwerking en de productiviteit te verhogen. Voor de realisatie van het Lidl distibutiecentrum wordt daarom volledig van deze werkwijze gebruik gemaakt. Voets & Donkers heeft al jaren ervaring met het modeleren in 3D in nauwe samenwerking met de bouwkundige aannemers. Bij dit project heeft Bouwbedrijf Van de Ven de leiding over dit proces en coördineert de betrokken partijen zodat continu alle nieuwe ontwerpen samengevoegd worden. Hierdoor worden vooraf de zogenoemde “clashes” inzichtelijk zodat er tijdens de realisatie conflicten voorkomen kunnen worden.

Bedrijfszekerheid

Lidl staat bekend om zijn hoogste kwaliteit als het gaat om versheid. Hierin speelt het koelproces een cruciale rol. Het distributiecentrum bestaat uit verschillende product gerelateerde zones, met elk een specifieke temperatuur en vochtigheid. Een juiste en constante conditie komt de houdbaarheid ten goede. Voets&Donkers heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van installaties voor de conditionering van voedingsmiddelen. Een professioneel serviceteam staat 24/7 paraat voor preventief onderhoud, reparatie en monitoring. Met een 10-jarig all-in contract is de gebruiker volledig ontzorgd.

Outstanding

Als toeleverancier van koel- en vriessystemen, is Voets & Donkers nauw betrokken bij het behalen het juiste percentage (Outstanding ≥ 85%) voor de verschillende duurzaamheidscategorieën. Koude en Warmte opslag. Door de koel-vriesinstallatie wordt de koude en (rest)warmte geproduceerd voor het gehele gebouw (incl. kantoren). Met een koude en warmte opslag in de bodem, kan het hele jaar in de benodigde warmte en koude worden voorzien, zonder het gebruik van aardgas of synthetische koudemiddelen.

Lees meer hierover in het Vakblad Industriebouw.

Voets & Donkers - Lidl - Installatie
Voets & Donkers - Lidl

Sectoren

AGF

Voets & Donkers AGF

Een optimale smaak, kwaliteit en houdbaarheid zijn in de AGF-sector van groot belang. Bij Voets & Donkers hebben we de kennis, ervaring en expertise om hier als koeltechnisch bedrijf een meerwaarde in te kunnen bieden. We hebben vele klanten in de AGF-sector: van kleinschalige boerderijen tot grote fresh centres. Met koel- en vriescellen in allerlei soorten en maten, bieden we dan ook een breed scala aan mogelijkheden. Of het nu gaat om een koelcel op de boerderij, een groente-verwerkende fabriek of groot (gekoeld) magazijn… we zijn u graag van dienst!

Meer informatie

Warehousing

Voets & Donkers Warehousing

Voor elk distributiecentrum of magazijn gelden andere wensen en eisen op het gebied van temperatuur en (ultraschone) luchtcondities. Met onze kennis en ervaring in industriële koudetechniek en luchtbehandelingsinstallaties, kunnen we de kwaliteit en houdbaarheid van de opgeslagen producten optimaliseren.

Meer informatie

Voedingsmiddelen

Voets & Donkers - Voedingsmiddelen

Als producent of verwerker van voedingsmiddelen weet u dat hygiëne van essentieel belang is. De luchtkwaliteit moet optimaal zijn, zodat er tijdens het verwerken of verpakken van de voedingsmiddelen geen vervuiling in de verpakking of het product terecht komt. Bij Voets & Donkers zijn we gespecialiseerd in het creëren van een ultra-schone luchtkwaliteit voor het produceren, verwerken en bewaren van voedingsmiddelen.

Meer informatie

Duurzaamheid

Voets & Donkers - Duurzaamheid

Duurzaamheid is in onze samenleving tegenwoordig erg belangrijk. We ‘moeten’ van het gas af, en ook ons gebruik van elektriciteit proberen we zoveel mogelijk te beperken. Bij Voets & Donkers leveren we met onze installaties op drie manieren een bijdrage aan duurzaamheid: we maken gebruik van natuurlijke koudemiddelen, we ontwikkelen energiezuinige installaties en we maken warmteterugwinning mogelijk.

Meer informatie
Voets & Donkers