Skip to main content

Kaasrijping

Beluchtingssystemen

Als kaasproducent weet u als geen ander dat er talloze soorten kaas zijn en dat elke kaas zijn eigen bijzonderheden heeft. De luchtcondities in uw pakhuis spelen daarbij een grote rol; deze bepalen immers in hoge mate hoe uw kaas rijpt en (dus) smaakt. Voets & Donkers is specialist in het creëren van exact die condities die de kaasrijping optimaliseren en uw kaas zijn eigen, karakteristieke en perfecte smaak geven.

Bij Voets & Donkers leveren we al decennialang installaties voor de kaasindustrie. Ons klantenbestand bestaat uit zowel grote als kleine kaasproducenten door heel Nederland. Onze ruime ervaring combineren we met een actuele, up-to-date kennis van producten en technieken. Op die manier kunnen we u adviseren over de juiste luchtcondities voor uw proces en vormen we een professionele en betrouwbare partner voor u als kaasproducent.

Exact de juiste luchtcondities

Om uw kaas optimaal te laten rijpen, moet de lucht in uw pakhuis van een juiste en constante kwaliteit zijn. Hierbij spelen zowel de luchtvochtigheid als de temperatuur een rol. Als de lucht te droog is, dan zal de kaas uitdrogen. Is de lucht te vochtig, dan ontstaat schimmelvorming. Het is onze specialiteit om exact de juiste luchtcondities te creëren die u wenst voor uw type kaas.

Dat doen we bijvoorbeeld met een door onszelf ontwikkeld HR-ontvochtigingssysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat het vocht dat tijdens het rijpingsproces door de kaas aan de omgevingslucht wordt afgegeven, wordt afgevoerd. Het hoge-rendementssysteem ontvochtigt de lucht op een zeer energie-efficiënte manier. Daarnaast kunnen we de hoeveelheid afgevoerd condenswater meten. Informatie die u kunt gebruiken voor kwaliteitsbewaking en het (verder) optimaliseren van uw kaas!

Constante luchtkwaliteit

Naast een goede kwaliteit van de lucht, is ook een constante luchtconditie in uw pakhuis van groot belang. Op die manier is elke kaas in het pakhuis na rijping van dezelfde kwaliteit. Een goed luchtverdeelsysteem is hierbij essentieel. Voets & Donkers is gespecialiseerd in luchtverdeelsystemen voor kaaspakhuizen. We adviseren u graag!

Voets & Donkers - Kaasrijping

Technieken bij kaasrijping

Engineering

Voets & Donkers Koeltechniek - Koudetechniek

Het ontwerpen, produceren en opleveren van een kwalitatief hoogwaardige koelinstallatie of luchtbehandelingssysteem begint bij het concept. Onze engineers combineren kennis van bewezen technieken met een innovatieve instelling.

Meer informatie

Eigen productie

Voets & Donkers Koeltechniek - High Care

Bij Voets & Donkers staan snel schakelen en flexibiliteit naar onze klanten toe centraal. Doordat wij beschikken over een zeer ruime, eigen werkplaats, kunnen wij deze flexibiliteit optimaal voor u waarborgen.

Meer informatie

Luchtbehandeling

Voets & Donkers Koeltechniek - Cleanrooms

Van voedingsmiddelenindustrie tot farmacie en de high-tech-sector. Voets & Donkers is al decennialang actief in vele sectoren waarin geavanceerde luchtbehandelingsinstallaties een belangrijke rol spelen. Wij adviseren, ondersteunen en ontzorgen u volledig!

Meer informatie

Luchtverdeling

Voets & Donkers Koeltechniek - Airconditioning

In een zorgvuldig geconditioneerde ruimte is niet alleen luchtbehandeling van groot belang. Ook de luchtverdeling is belangrijk. Voets & Donkers selecteert en ontwerpt voor u graag de juiste luchtkanalen en luchtverdeling voor uw situatie.

Meer informatie

Koelinstallatie

Voets & Donkers Koeltechniek - Kaasrijping

Al sinds 1953 zijn wij met ons familiebedrijf actief in de koudetechniek. We zijn dan ook stevig geworteld in deze branche. Door de jaren heen zijn onze projecten groter geworden, en de koelinstallaties complexer. Tegenwoordig leveren we dan ook koelinstallaties van groot tot klein en van eenvoudig tot zeer complex.

Meer informatie
Voets & Donkers