Voedingsmiddelen
High-care condities
Als producent of verwerker van voedingsmiddelen weet u dat hygiëne van essentieel belang is. De luchtkwaliteit moet optimaal zijn, zodat er tijdens het verwerken of verpakken van de voedingsmiddelen geen vervuiling in de verpakking of het product terecht komt. Bij Voets & Donkers zijn we gespecialiseerd in het creëren van een ultra-schone luchtkwaliteit voor het produceren, verwerken en bewaren van voedingsmiddelen.
High care-ruimtes
Voets & Donkers ontwerpt, ontwikkelt en bouwt luchtbehandelingsinstallaties die een schone, volledig gecontroleerde ruimte realiseren. Onze systemen bewaken de condities in de high care-ruime zorgvuldig, zodat deze voortdurend optimaal zijn, zowel voor het productieproces als voor de mensen die er werken. Hierbij worden onder andere de temperatuur, luchtverdeling, filtering (fijnfiltering en HEPA), CO2-concentratie, luchtverversing en luchtvochtigheid zorgvuldig gemonitord. Door middel van verschillende technieken, zoals ionisatie, filteren we micro-organismen uit de lucht, voor een ultraschoon resultaat.
Koelen in ultraschone condities
De (koel)techniek die nodig is om de ruimte op de juiste temperatuur te houden, mag uiteraard geen afbreuk doen aan de high care-condities. Daarom gebruiken we bij Voets & Donkers veel kunststof als grondstof voor zowel luchtkoelers als luchtverdeelsystemen. Kunststof heeft als voordeel dat het erg goed reinigbaar is en dat het een ondergrond is waar schimmels en bacteriën niet goed op hechten. Het ontwerp van deze producten gebeurt in eigen huis, waardoor ook in de vormgeving aandacht besteed kan worden aan de reinigbaarheid van een product. Een ontwerp zonder hoekjes en randjes voorkomt ophoping van schimmels en bacteriën en is beter schoon te houden.
Niet alleen tijdens de nieuwbouw kan Voets & Donkers van meerwaarde zijn. Ook tijdens de gebruiksfase van een voedingsmiddelen-verwerkende omgeving is het mogelijk om onze werkzaamheden voor u uit te voeren. Onze mensen zijn gewend aan het werken in een ultra-schone high-care-omgeving en houden graag rekening met uw (productie)proces.
Technieken bij voedingsmiddelen
Engineering
Het ontwerpen, produceren en opleveren van een kwalitatief hoogwaardige koelinstallatie of luchtbehandelingssysteem begint bij het concept. Onze engineers combineren kennis van bewezen technieken met een innovatieve instelling.
Luchtbehandeling
Van voedingsmiddelenindustrie tot farmacie en de high-tech-sector. Voets & Donkers is al decennialang actief in vele sectoren waarin geavanceerde luchtbehandelingsinstallaties een belangrijke rol spelen. Wij adviseren, ondersteunen en ontzorgen u volledig!
Luchtverdeling
In een zorgvuldig geconditioneerde ruimte is niet alleen luchtbehandeling van groot belang. Ook de luchtverdeling is belangrijk. Voets & Donkers selecteert en ontwerpt voor u graag de juiste luchtkanalen en luchtverdeling voor uw situatie.
Koel- en vriescellen
Voets & Donkers is gespecialiseerd in koel- en luchtbehandelingsinstallaties. Maar ook voor de bouw van uw volledige koel- of vriescel kunt u bij ons terecht. Van een enkele reguliere koelcel tot geavanceerde maatwerk-toepassingen en grote koelcellencomplexen.
Koelinstallatie
Al sinds 1953 zijn wij met ons familiebedrijf actief in de koudetechniek. We zijn dan ook stevig geworteld in deze branche. Door de jaren heen zijn onze projecten groter geworden, en de koelinstallaties complexer. Tegenwoordig leveren we dan ook koelinstallaties van groot tot klein en van eenvoudig tot zeer complex.
Blogs over voedingsmiddelen
Knäckebröd & koeltechniek - deel 4
Een nieuw project voor een groot fresh centre in Zweden. Hoe vliegen we dat aan? In een aantal blogs nemen we u graag mee in onze wereld. In deze blog: Ron Eerhart (hoofdmonteur) over de installatie in Zweden, werken in het buitenland en verbroedering.
Knäckebröd & koeltechniek - deel 3
Een nieuw project voor een groot fresh centre in Zweden. Hoe vliegen we dat aan? In een aantal blogs nemen we u graag mee in onze wereld. In deze blog: Wilco de Laat (chef werkplaats) over de productie van de machinekamer, het transport en de manier waarop alles gedubbelcheckt wordt.
Knäckebröd & koeltechniek - deel 2
Een nieuw project voor een groot fresh centre in Zweden. Hoe vliegen we dat aan? In een aantal blogs nemen we u graag mee in onze wereld. In deze blog: Derk Alkema (proces-engineer koeltechniek) en Michael van der Meijden (3D-tekenaar) over het ontwikkel-, teken- en rekenwerk dat nodig is om het project te kunnen realiseren.
Knäckebröd & koeltechniek
Een nieuw project voor een groot fresh centre in Zweden. Hoe vliegen we dat aan? In een aantal blogs nemen we u graag mee in onze wereld. In deze blog: Peter Donkers met een introductie van het project.
Geavanceerd en energiezuinig
Op basis van al gerealiseerde projecten voor Lidl is een verbeterd modern en energiezuinig ontwerp gemaakt voor het nieuwe distributiecentrum op basis van de natuurlijke koudemiddelen ammoniak (NH3) en kooldioxide (CO2).
Kleinfruitdag 2016
Op donderdag 9 juni is Voets & Donkers aanwezig geweest op de Kleinfruitdag 2016. Dit is een internationale open dag voor telers van rode en blauwe bessen, bramen en frambozen. Wij waren er aanwezig als standhouder op de informatiebeurs.
Het SFC van Albert Heijn
Het is nieuw, het is innovatief, maar het is vooral groot, dat nieuwe Shared Fresh Center van Albert Heijn. Met een vloeroppervlak van bijna 42.000m2 is het één van de grootste versdistributiecentra van Nederland.