Skip to main content

Engineering

Bij Voets & Donkers hebben we alles in huis voor het ontwerpen, produceren en opleveren van een kwalitatief hoogwaardige koelinstallatie of luchtbehandelingssysteem. Dat begint bij het concept. Onze engineers combineren kennis van bewezen technieken met een innovatieve instelling en kunnen u hiermee altijd een optimale oplossing bieden voor uw situatie. Omdat wij zelf de kennis in huis hebben op het gebied van alle betrokken disciplines, kunnen we snel en flexibel schakelen en leveren we maatwerk tegen een goede prijs.

Alles in eigen huis

Al in de verkoopfase denken we in grote lijnen het concept voor uw koelinstallatie of luchtbehandelingssysteem uit. Dit is uiteraard altijd maatwerk. Na deze fase wordt het concept uitgewerkt door ons projectbureau. Van het processchema (P&ID) tot de detailengineering op het gebied van de koudetechniek. En van het samenstellen van de onderdelenlijst tot het (dubbel)checken of aan alle technische eisen en wetgeving voldaan wordt en het maken van een functionele beschrijving: alles gebeurt in eigen huis.

Ook op elektrotechnisch gebied maken wij het ontwerp zelf. Hieruit volgt onder andere een elektrotechnisch schema, een kabellijst en een lijst met in- en uitgangen voor de PLC (besturing). Daarnaast wordt de besturingssoftware geschreven door onze eigen programmeurs.

Foutenmarges minimaliseren

Bij Voets & Donkers willen we foutenmarges uiteraard zoveel mogelijk minimaliseren. Daarom is ‘modelleren’ een belangrijk onderdeel van ons engineeringproces. Hierbij worden machines, installaties en luchtbehandelingskasten 3D-getekend. Dit zorgt er niet alleen voor dat de productie en montage efficiënter kunnen verlopen, maar ook dat eventuele problemen vaak al opgelost worden vóórdat de productie van de onderdelen van start gaat.

Ook de nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen in de bouw, leidt tot kleinere foutenmarges. Alle (installatie)delen van een gebouw worden hierbij samengevoegd in één 3D-tekening, waardoor eventuele knelpunten al in een vroeg stadium gesignaleerd én opgelost worden. Zo voorkomen we dat we deze knelpunten pas in de montagefase tegenkomen. Door onze kennis van 3D-modelleren, vormen we een professionele partner in de keten van (installatie)bedrijven die zijn betrokken bij de bouw van grote projecten. Efficiënt, flexibel en met een optimaal resultaat.

Voets & Donkers - Engineering

Sectoren bij Engineering

Kaasrijping

Voets & Donkers Koeltechniek - Kaasrijping

Bij kaasrijping spelen de luchtcondities in uw pakhuis een grote rol; deze bepalen immers in hoge mate hoe uw kaas rijpt en (dus) smaakt. Voets & Donkers is specialist in het creëren van exact die condities die de kaasrijping optimaliseren en uw kaas zijn eigen perfecte smaak geven.

Meer informatie

AGF

Voets & Donkers AGF

Een optimale smaak, kwaliteit en houdbaarheid zijn in de AGF-sector van groot belang. Bij Voets & Donkers hebben we een uitgebreide kennis, ervaring en expertise op dit gebied. Of het nu gaat om een koelcel op de boerderij, een groente-verwerkende fabriek of groot (gekoeld) magazijn… we zijn u graag van dienst!

Meer informatie

Farmacie

Voets & Donkers Farmacie

De omstandigheden waaronder medicijnen worden geproduceerd, verwerkt en opgeslagen, zijn van groot belang voor de kwaliteit ervan. Voets & Donkers heeft een ruime ervaring in het creëren van exact de juiste luchtcondities voor de opslag van medicatie.

Meer informatie

Warehousing

Voets & Donkers Warehousing

Voor elk distributiecentrum of magazijn gelden andere eisen op het gebied van temperatuur en (ultraschone) luchtcondities. Met onze ervaring in industriële koudetechniek en luchtbehandelingsinstallaties, kunnen we de kwaliteit en houdbaarheid van de opgeslagen producten optimaliseren.

Meer informatie

Voedingsmiddelen

Voets & Donkers - Voedingsmiddelen

Als producent of verwerker van voedingsmiddelen weet u dat hygiëne van essentieel belang is. Bij Voets & Donkers zijn we gespecialiseerd in het creëren van een ultra-schone luchtkwaliteit voor het produceren, verwerken en bewaren van voedingsmiddelen.

Meer informatie

Duurzaamheid

Voets & Donkers - Duurzaamheid

Duurzaamheid is in onze samenleving erg belangrijk. Bij Voets & Donkers leveren we met onze installaties op drie manieren een bijdrage aan duurzaamheid: met natuurlijke koudemiddelen, energiezuinige installaties en door warmteterugwinning mogelijk te maken.

Meer informatie
Voets & Donkers