Complete aanpak

High care-ruimtes voor de voedingsmiddelenindustrie

Conditie-bewaking

Voets & Donkers ontwerpt, ontwikkelt en bouwt luchtbehandelingssystemen

Kunststof luchtbehandelingssystemen

Keuze tussen de installatie van hygiënische koelers of een kunststof luchtbehandelingssysteem

High care

In deskundige projectteams werken we in eigen huis aan de totale engineering, werkvoorbereiding en realisatie van uw high care-installatie.

Waar levensmiddelen worden versneden, verwerkt en verpakt, is het van essentieel belang dat de omgeving voldoet aan een aantal zorgvuldig gedefinieerde condities. Voets & Donkers is gespecialiseerd in het creëren van een schone, geconditioneerde omgeving, waarin besmettingsgevaar geminimaliseerd wordt en de houdbaarheid gemaximaliseerd kan worden.

Voor ruimtes waar voedingsmiddelen verwerkt worden, bestaan vele verschillende benamingen, waaronder termen als ‘restricted area’ (RA), ‘cleanroom’ of ‘productieruimte’. Bij Voets & Donkers noemen we het verwerken van voedingsmiddelen onder strikt gecontroleerde omstandigheden ‘high care-verwerking’. Naast high care-verwerking bieden wij installaties voor cleanrooms voor onder andere de farmaceutische industrie en de high tech-industrie.

Complete aanpak

Voets & Donkers biedt een complete aanpak voor de realisatie van high care-ruimtes voor de voedingsmiddelenindustrie. In deskundige projectteams werken we in eigen huis aan de totale engineering, werkvoorbereiding en realisatie van uw installatie, indien gewenst inclusief de bouw van de high care-ruimte zelf (isolatie-systeembouw). Al onze installaties voldoen aan de wettelijke (Europese) richtlijnen. We combineren een gespecialiseerde, geavanceerde kennis met een efficiënte, praktijkgerichte werkwijze.

Conditie-bewaking

Voets & Donkers ontwerpt, ontwikkelt en bouwt luchtbehandelingssystemen die een schone, volledig gecontroleerde ruimte realiseren. Onze systemen zorgen ervoor dat er gefilterde, geconditioneerde lucht in de ruimte wordt gebracht. Daarnaast wordt een overdruk gecreëerd in de ruimte, zodat er geen lucht van buitenaf de ruimte in kan stromen. Detectiesystemen bewaken de condities in de high care-ruime zorgvuldig, zodat deze voortdurend optimaal zijn, zowel voor het productieproces als voor de mensen die er werken. Hierbij worden onder andere de temperatuur, luchtverdeling, filtering (fijnfiltering en HEPA), CO2-concentratie, luchtverversing, luchtvochtigheid en ionisatie zorgvuldig gemonitord. Door middel van onder andere ionisatie en UV-straling kunnen we micro-organismen uit de lucht filteren, voor een ultraschoon resultaat.

Besturing & visualisatie

De besturing van uw installatie vindt plaats middels slimme en gebruiksvriendelijke software. Deze software is op maat in te regelen, door uzelf of door ons, en zorgt voor een optimale werking van uw installatie tegen zo laag mogelijke energie- en onderhoudskosten. Daarnaast geeft de software op heldere wijze inzicht in procesinformatie, zodat u grip en controle heeft over uw processen. Niet alleen realtime, maar ook achteraf kan gedetailleerde (rapportage)informatie gegeven worden over de condities in de ruimte op een bepaald moment.

Kunststof luchtbehandelingssystemen

Voets & Donkers biedt, afhankelijk van uw wensen en de vereiste omstandigheden, de keuze tussen de installatie van hygiënische koelers of een kunststof luchtbehandelingssysteem, eventueel met filtering. Beide systemen hebben voor- en nadelen. Zo zijn onze kunststof luchtbehandelingssystemen goed te reinigen: hygiënisch en zonder kans op corrosie. Op basis van uw situatie adviseren wij u graag over de beste oplossing voor u.