Skip to main content

Koel- en vriescellen

Voets & Donkers is gespecialiseerd in koel- en luchtbehandelingsinstallaties. Maar ook voor de bouw van uw volledige koel- of vriescel kunt u bij ons terecht. Dat gaat van een enkele reguliere koelcel tot bijzondere, geavanceerde toepassingen en grote koelcellencomplexen.

Bij de bouw van een kwalitatief hoogwaardige koel- of vriescel, gaat het vooral om de details. Deze zorgen onder andere voor de juiste thermische isolatie. Hoe beter de cel geïsoleerd is, hoe lager het energieverbruik. Niet alleen de dikte van de wand- en plafondpanelen zorgen voor de isolatiewaarde, ook de afwerking van de cel speelt hierin een rol. Elke warmtegeleidende verbinding tussen de binnen- en buitenkant van de cel is een koudebrug en zorgt ervoor dat er warmte van buitenaf in de koelcel komt. Details tijdens de bouw van een koel- of vriescel zorgen voor de afwerking hiervan. Details die onze monteurs goed kennen. Bij Voets & Donkers beschikken we daarom over de juiste kennis en ervaring om voor u een hoogwaardige koel- of vriescel op maat te maken.

Bijzondere toepassingen

Naast de reguliere koelcellen leveren we ook koel- en vriescellen voor bijzondere toepassingen, zoals koelcellen voor het bewaren van onverpakte fruitsoorten. Hiervoor ontwikkelen we hermetisch gesloten koelcellen, waarin een ander zuurstof- en/of kooldioxide-gehalte heerst. Vanwege de vereiste luchtdichtheid, vergen deze zogenaamde ‘CA-cellen’ of ‘ULO-cellen’ een nog hoger afwerkingsniveau. Bij Voets & Donkers hebben we de juiste kennis en kunde in huis, om aan deze hogere technische eisen te voldoen.

Inkoelcellen en zuigwanden

Bij bepaalde producten is het essentieel dat ze snel ingekoeld worden. Dit zorgt er immers voor dat de houdbaarheid, kwaliteit en smaak geoptimaliseerd worden. Hiervoor leveren we speciale inkoelcellen of zuigwanden. Zo kunnen we voor iedere klant een zuigwand op maat leveren, die qua capaciteit exact is afgestemd op het proces en qua afwerking (indien gewenst) op de bestaande koelcel. Hierbij is het ook mogelijk om te kiezen voor een kunststof zuigwand, vanwege de goede hygiënische eigenschappen van dit materiaal.

Zoekt u een partner die voor u het complete ontwerp en volledige realisatie van uw koel- of vriescel op zich neemt? Maatwerk is onze standaard, en koeltechniek is onze kracht. Wij helpen u dan ook graag verder. Met een efficiënt, duurzaam en kwalitatief hoogstaand resultaat.

Voets & Donkers - Koel- en vriescellen

Sectoren bij Koel- en vriescellen

AGF

Voets & Donkers AGF

Een optimale smaak, kwaliteit en houdbaarheid zijn in de AGF-sector van groot belang. Bij Voets & Donkers hebben we een uitgebreide kennis, ervaring en expertise op dit gebied. Of het nu gaat om een koelcel op de boerderij, een groente-verwerkende fabriek of groot (gekoeld) magazijn… we zijn u graag van dienst!

Meer informatie

Farmacie

Voets & Donkers Farmacie

De omstandigheden waaronder medicijnen worden geproduceerd, verwerkt en opgeslagen, zijn van groot belang voor de kwaliteit ervan. Voets & Donkers heeft een ruime ervaring in het creëren van exact de juiste luchtcondities voor de opslag van medicatie.

Meer informatie

Voedingsmiddelen

Voets & Donkers - Voedingsmiddelen

weet u dat hygiëne van essentieel belang is. Bij Voets & Donkers zijn we gespecialiseerd in het creëren van een ultra-schone luchtkwaliteit voor het produceren, verwerken en bewaren van voedingsmiddelen.

Meer informatie

Duurzaamheid

Voets & Donkers - Duurzaamheid

Duurzaamheid is in onze samenleving erg belangrijk. Bij Voets & Donkers leveren we met onze installaties op drie manieren een bijdrage aan duurzaamheid: met natuurlijke koudemiddelen, energiezuinige installaties en door warmteterugwinning mogelijk te maken.

Meer informatie
Voets & Donkers