Skip to main content

Koelinstallatie

Voets & Donkers heeft zijn wortels in de koeltechniek. Al sinds 1953 zijn wij met ons familiebedrijf actief in deze sector. Door de jaren heen zijn de projecten groter geworden, en de koelinstallaties complexer.

We werken voor zowel grote als kleine klanten, nationaal en internationaal. Of het nu gaat om een standaard koelaggregaat voor een koel- of vriescel of om een industriële cascade-koelinstallatie, bij Voets & Donkers hebben we de kennis en ervaring in huis om een koelinstallatie te produceren die exact aansluit op uw wensen en technische voorwaarden. Indirecte koeling, pompsystemen of directe expansie met natuurlijke koudemiddelen: het zijn slechts enkele van de vele voorbeelden. Wij bieden een breed scala aan mogelijkheden en leveren zowel standaard producten als complexe projecten volledig op maat. Veel van onze vaste klanten hebben in ons dan ook een partner gevonden voor al hun koelvraagstukken.

Betrouwbaarheid en innovatie

Binnen de industriële koudetechniek zijn we als bedrijf altijd bezig met innoveren. Nieuwe koudemiddelen en nieuwe technieken worden verkend en waar mogelijk en relevant worden deze direct ingezet. Zo zijn en blijven we altijd up-to-date in onze diensten.

Bij alles wat wij doen, staan betrouwbaarheid en kwaliteit voorop. Koelmachines maken vaak veel bedrijfsuren en zijn in veel gevallen onderdeel van uw essentiële bedrijfsproces(sen). De betrouwbaarheid van uw installatie krijgt bij ons dan ook de nodige zorg en aandacht. Ook het afwerkingsniveau van onze koelinstallaties is hoog. Zo voeren wij het leidingwerk bijna standaard uit in RVS.

Modulair werken

Omdat we de engineering van onze projecten in eigen beheer uitvoeren, is het mogelijk om modulair te werken. Dat wil zeggen dat we de koelmachine zoveel mogelijk opbouwen in onze eigen werkplaats. Deze wordt dan op lekkages gecontroleerd, bekabeld en al deels geïsoleerd, voordat deze naar de projectlocatie getransporteerd wordt. Dat werkt niet alleen prettig, maar vooral ook zeer efficiënt.

In de hedendaagse koudetechniek wordt warmteterugwinning steeds belangrijker. Bij Voets & Donkers staan we voor slimme, duurzame ontwerpen. Hiermee zijn we in staat om alle warmte die ontstaat tijdens de benodigde koeling, terug te winnen voor nuttig hergebruik. Op momenten dat er wel warmte benodigd is, maar niet gekoeld hoeft te worden, kunnen onze geavanceerdere installaties zelfs omschakelen naar warmtepompbedrijf. Lees hier meer over duurzaamheid en warmteterugwinning.

Voets & Donkers Koelinstallatie

Sectoren bij Koelinstallatie

Kaasrijping

Voets & Donkers Koeltechniek - Kaasrijping

Bij kaasrijping spelen de luchtcondities in uw pakhuis een grote rol; deze bepalen immers in hoge mate hoe uw kaas rijpt en (dus) smaakt. Voets & Donkers is specialist in het creëren van exact die condities die de kaasrijping optimaliseren en uw kaas zijn eigen perfecte smaak geven.

Meer informatie

AGF

Voets & Donkers AGF

Een optimale smaak, kwaliteit en houdbaarheid zijn in de AGF-sector van groot belang. Bij Voets & Donkers hebben we een uitgebreide kennis, ervaring en expertise op dit gebied. Of het nu gaat om een koelcel op de boerderij, een groente-verwerkende fabriek of groot (gekoeld) magazijn… we zijn u graag van dienst!

Meer informatie

Farmacie

Voets & Donkers Farmacie

De omstandigheden waaronder medicijnen worden geproduceerd, verwerkt en opgeslagen, zijn van groot belang voor de kwaliteit ervan. Voets & Donkers heeft een ruime ervaring in het creëren van exact de juiste luchtcondities voor de opslag van medicatie.

Meer informatie

Warehousing

Voets & Donkers Warehousing

Voor elk distributiecentrum of magazijn gelden andere eisen op het gebied van temperatuur en (ultraschone) luchtcondities. Met onze ervaring in industriële koudetechniek en luchtbehandelingsinstallaties, kunnen we de kwaliteit en houdbaarheid van de opgeslagen producten optimaliseren.

Meer informatie

Voedingsmiddelen

Voets & Donkers - Voedingsmiddelen

Als producent of verwerker van voedingsmiddelen weet u dat hygiëne van essentieel belang is. Bij Voets & Donkers zijn we gespecialiseerd in het creëren van een ultra-schone luchtkwaliteit voor het produceren, verwerken en bewaren van voedingsmiddelen.

Meer informatie

Duurzaamheid

Voets & Donkers - Duurzaamheid

Duurzaamheid is in onze samenleving erg belangrijk. Bij Voets & Donkers leveren we met onze installaties op drie manieren een bijdrage aan duurzaamheid: met natuurlijke koudemiddelen, energiezuinige installaties en door warmteterugwinning mogelijk te maken.

Meer informatie
Voets & Donkers