Complete aanpak

Industriële koel- en vriesinstallaties, van klein tot zeer complex.

Natuurlijk koelen

Duurzame, milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen

Duurzaam koelen

Natuurlijke koudemiddelen zoals ammoniak (NH3), kooldioxide (CO2) en propaan

Realisatie onder BREEAM

Een internationaal erkend keurmerk en instrument om integraal de duurzaamheid te meten en te beoordelen.

Koudetechniek

Een complete aanpak voor de realisatie van industriële koel- en vriesinstallaties

Complete aanpak

Voets & Donkers biedt een complete aanpak voor de realisatie van industriële koel- en vriesinstallaties, van klein tot zeer complex. In deskundige projectteams werken we in eigen huis aan de totale engineering, werkvoorbereiding en realisatie van uw installatie. Al onze installaties voldoen aan de wettelijke (Europese) richtlijnen.

Natuurlijk koelen, de beste oplossing

Binnen onze werkwijze staan duurzame, milieuvriendelijke en energiezuinige oplossingen centraal. Zo werken wij veelal met natuurlijke (niet-chemische) koudemiddelen. Bij complexe installaties beperken we het gebruik van koudemiddelen door centraal koude op te wekken en deze middels een koudedrager te verspreiden door de installatie. Ook werken wij met innovatieve energiezuinige ventilatoren en met baanbrekende nieuwe technieken, zoals Low Charge Ammonia Systems van Stefan Jensen. Het bouwen van energiezuinige installaties biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar levert ook een forse kostenbesparing op voor u.

» Lees meer over duurzaam koelen

Procesoptimalisatie

Om fouten te minimaliseren en de montage zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, maken wij een ontwerp van uw installatie in 3D. Op die manier kunnen we zien of er conflicten ontstaan met andere installaties in het pand en kunnen we eventuele problemen voorzien en oplossen. Het feit dat wij onze projecten zo compleet mogelijk voorbereiden in onze fabriek, zorgt ervoor dat we de werkzaamheden op locatie zoveel mogelijk kunnen beperken.

Besturing / visualisatie

De besturing van uw installatie vindt plaats middels slimme en gebruiksvriendelijke software. Deze software is op maat in te regelen, door uzelf of door ons, en zorgt voor een optimale werking van uw installatie tegen zo laag mogelijke energie- en onderhoudskosten. Daarnaast geeft de software op heldere wijze inzicht in de koudetechnische procesinformatie, zodat u grip en controle heeft over uw processen. Naast het realiseren van nieuwe installaties met bijbehorende besturingstechniek kunnen wij ook het vervangen van de besturingssoftware van bestaande installaties op ons nemen. Dit is vaak mogelijk zonder het functioneren van uw installatie te onderbreken. Met het vervangen van de besturingssoftware kan een energiebesparing van maar liefst 20% gerealiseerd worden.

» Lees meer over besturingssoftware

Installaties monitoren

Voets & Donkers kan desgewenst uw installatie op afstand uitlezen en monitoren. Op die manier kunnen we proactief ingrijpen ruim voordat eventuele problemen zich voordoen. Dit voorkomt niet alleen storingen in uw installatie, het zorgt ook voor een langere levensduur, kostenbesparing, energiebesparing en meer efficiency.

Duurzaam koelen met natuurlijke koudemiddelen

Voets & Donkers maakt gebruik van verschillende natuurlijke koudemiddelen, zoals ammoniak (NH3), kooldioxide (CO2) en propaan. Daarnaast beperken wij indien noodzakelijk of gewenst het gebruik van koudemiddelen. Dat doen we door centraal koude op te wekken met een natuurlijk koudemiddel, en deze vervolgens middels een koudedrager met goede viscose (koudegeleidende) eigenschappen te verplaatsen door de installatie. Als koudedrager gebruiken we hierbij vaak temper.

Realisatie onder BREEAM

Bij Voets & Donkers werken we onder BREEAM. Dit is een internationaal erkend keurmerk en een instrument om integraal de duurzaamheid van (onder andere) nieuwe en bestaande gebouwen te meten en te beoordelen. BREEAM maakt de duurzaamheidsscore van uw project inzichtelijk middels een heldere rapportage en certificering. Op die manier kunt u op een objectieve manier duidelijk maken dat uw project daadwerkelijk een duurzaam project is, met alle voordelen van dien. Zo kunt u eenvoudiger subsidies aanvragen, zijn er via de MIA/Vamil-regeling investeringsvoordelen te behalen en werkt u aantoonbaar energiezuiniger, waardoor u operationele kosten reduceert.

» Lees meer over BREEAM

Onze software

De besturingsprogramma’s die onze installaties aansturen zijn Eaton en Citect. Deze software is modulair opgebouwd, waardoor het mogelijk is procesinstellingen naar wens te veranderen. Op die manier kunnen we altijd maatwerk leveren. U kunt de software zelf naar wens aanpassen of dit door ons laten doen. De software die wij leveren is zo ontwikkeld dat deze kan communiceren met andere relevante software.