Skip to main content

Luchtbehandeling

In vele sectoren, zoals de voedingsmiddelenindustrie, de farmacie en de high tech-sector, is het van groot belang dat de lucht aan exact de juiste condities voldoet. De kwaliteit en houdbaarheid van producten wordt immers voor een groot deel bepaald door bijvoorbeeld de luchtvochtigheid, temperatuur en filtering van (vuil)deeltjes. Voets & Donkers is al decennialang actief in deze en vele andere sectoren waarin geavanceerde luchtbehandelingsinstallaties een belangrijke rol spelen. Wij adviseren, ondersteunen en ontzorgen u volledig!

Temperatuur, luchtvochtigheid en filtering

Met onze slim ontworpen luchtbehandelingssystemen houden we temperatuur, luchtvochtigheid en de ultra-hygiënische omstandigheden in een ruimte constant op het juiste niveau. Koeling en verwarming van de luchtstroom doen we zo efficiënt mogelijk. Dit proces hangt bovendien samen met het ontvochtigingsproces. Om te ontvochtigen, wordt de lucht eerst afgekoeld, zodat deze minder vocht kan vasthouden. Vervolgens wordt de lucht weer opgewarmd, zodat er geen temperatuursproblemen ontstaan in de (vaak gekoelde) ruimte. Bij het opwarmen van de afgekoelde lucht, wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de warmte die in de koelinstallatie ontstaat. Op die manier snijdt het mes aan twee kanten en hergebruiken we energie op een duurzame manier.

Naast exact de juiste temperatuur en luchtvochtigheid, creëren we ook (ultra)hygiënische omstandigheden, door een zorgvuldige filtering van de lucht. Wij adviseren u graag over het juiste type en klasse filters dat in uw situatie een optimaal resultaat oplevert. De luchtcondities in de ruimte worden voortdurend gemonitord, zodat u er zeker van kunt zijn dat de lucht in de ruimte constant op hetzelfde hoge niveau blijft.

Hoog rendement-systeem

Voets & Donkers heeft een eigen HR-luchtbehandelingssysteem (systeem met hoog rendement) ontwikkeld. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van warmteterugwinning, waardoor zo’n 40% minder energie verbruikt wordt dan bij conventionele luchtbehandelingskasten met dezelfde kwaliteit en capaciteit.

Kunststof: stevig, licht en goed reinigbaar

In de productie van luchtbehandelingskasten en verdeelsystemen maken we bij Voets & Donkers veel gebruik van kunststof. Dit is stevig, relatief licht, maar vooral goed reinigbaar. Daarnaast vormt het geen goede voedingsbodem voor de groei van schimmels en bacteriën. Hierdoor zijn we in staat de ultra-hygiënische omstandigheden in bijvoorbeeld cleanrooms en high-care-omgevingen te waarborgen.

Voets & Donkers - Luchtbehandeling

Sectoren bij Luchtbehandeling

Kaasrijping

Voets & Donkers Koeltechniek - Kaasrijping

Bij kaasrijping spelen de luchtcondities in uw pakhuis een grote rol; deze bepalen immers in hoge mate hoe uw kaas rijpt en (dus) smaakt. Voets & Donkers is specialist in het creëren van exact die condities die de kaasrijping optimaliseren en uw kaas zijn eigen perfecte smaak geven.

Meer informatie

Voedingsmiddelen

Voets & Donkers - Voedingsmiddelen

Als producent of verwerker van voedingsmiddelen weet u dat hygiëne van essentieel belang is. Bij Voets & Donkers zijn we gespecialiseerd in het creëren van een ultra-schone luchtkwaliteit voor het produceren, verwerken en bewaren van voedingsmiddelen.

Meer informatie

Duurzaamheid

Voets & Donkers - Duurzaamheid

Duurzaamheid is in onze samenleving erg belangrijk. Bij Voets & Donkers leveren we met onze installaties op drie manieren een bijdrage aan duurzaamheid: met natuurlijke koudemiddelen, energiezuinige installaties en door warmteterugwinning mogelijk te maken.

Meer informatie
Voets & Donkers