Skip to main content

Luchtverdeling

In een zorgvuldig geconditioneerde ruimte is niet alleen luchtbehandeling van groot belang. Ook de luchtverdeling is belangrijk. Voets & Donkers selecteert en ontwerpt voor u graag de juiste luchtkanalen en luchtverdeling voor uw situatie.

Aangezien de luchtbehandelingskast vaak geplaatst wordt op een technisch plafond, in een technische ruimte of op het dak van uw pand, dient de geconditioneerde lucht getransporteerd te worden naar de ruimte(s) die van deze lucht gebruik maken. Wij hebben een ruime kennis en ervaring met het transport van deze nauwkeurig geconditioneerde lucht.

Optimale snelheid

Bij het transport van de lucht is het belangrijk dat de snelheid van de lucht in het kanaal optimaal is. Een hogere snelheid zorgt voor een kleiner en dus goedkoper kanaal, maar levert wel drukval en dus een hoger energieverbruik op. Ook kunnen er geluidsproblemen ontstaan bij een te hoge luchtsnelheid in het kanaal. Een te lage snelheid vereist een groter en dus duurder luchtkanaal. Daarnaast is er niet altijd ruimte voor een grote kanaal, bijvoorbeeld wanneer we te maken hebben met schachten of verlaagde plafonds. Wij zorgen graag voor een optimale luchtsnelheid bij het transport van de geconditioneerde lucht.

Materiaalkeuze: RVS, gegalvaniseerd metaal of kunststof

Niet alleen de luchtsnelheid, ook de vorm, de aanblik en het gebruikte materiaal zijn van belang. Zo maken we bij Voets & Donkers gebruik van zowel metalen (gegalvaniseerd of RVS) als kunststof luchtkanalen. Vooral het type ruimte waar het kanaal doorheen loopt, is hierbij van belang. Vierkante of rechthoekige kunststof luchtkanalen hebben het voordeel dat ze een thermische isolatiewerking hebben. Daarnaast is ook de geluidsproductie naar de omgeving lager. Het grootste voordeel van kunststof als basismateriaal is dat het materiaal goed te reinigen is en dat schimmels en bacteriën er niet goed op groeien. Wij adviseren u graag over het juiste materiaal in uw situatie.

Voor een geconditioneerde ruimte is het vaak van belang dat de gehele ruimte voorzien wordt van verse en geconditioneerde lucht. Door de inblaas- en aanzuigopeningen op de goede manier ten opzichte van elkaar te positioneren, zorgen we ervoor dat de luchtcondities overal in de ruimte gelijk zijn. Daarbij zorgen we ervoor dat bijvoorbeeld tochtsituaties voorkomen worden. Voor een uniforme luchtverdeling wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van luchtverdeelslangen. Uiteraard zorgen wij voor iedere situatie voor een passend ontwerp op maat.

Complete aanpak

Met Voets & Donkers heeft u een partner die kennis en ervaring heeft in het gehele traject van luchtbehandeling (temperatuur en opwekken van koude, luchtvochtigheid en filtering) en de verdeling van deze geconditioneerde lucht. Wij bieden u hiermee een complete aanpak voor iedere situatie waarin zorgvuldig gecreëerde luchtcondities van belang zijn.

Voets & Donkers - Luchtverdeling

Sectoren bij Engineering

Kaasrijping

Voets & Donkers Koeltechniek - Kaasrijping

Bij kaasrijping spelen de luchtcondities in uw pakhuis een grote rol; deze bepalen immers in hoge mate hoe uw kaas rijpt en (dus) smaakt. Voets & Donkers is specialist in het creëren van exact die condities die de kaasrijping optimaliseren en uw kaas zijn eigen perfecte smaak geven.

Meer informatie

Voedingsmiddelen

Voets & Donkers - Voedingsmiddelen

Als producent of verwerker van voedingsmiddelen weet u dat hygiëne van essentieel belang is. Bij Voets & Donkers zijn we gespecialiseerd in het creëren van een ultra-schone luchtkwaliteit voor het produceren, verwerken en bewaren van voedingsmiddelen.

Meer informatie

Duurzaamheid

Voets & Donkers - Duurzaamheid

Duurzaamheid is in onze samenleving erg belangrijk. Bij Voets & Donkers leveren we met onze installaties op drie manieren een bijdrage aan duurzaamheid: met natuurlijke koudemiddelen, energiezuinige installaties en door warmteterugwinning mogelijk te maken.

Meer informatie
Voets & Donkers