Skip to main content

Warmteterugwinning & duurzaamheid

In professionele en industriële koelinstallaties, is warmteterugwinning van grote meerwaarde. Met warmteterugwinning realiseren we een forse energiebesparing, hoge mate van duurzaamheid en bovendien een flinke kostenbesparing. Voets & Donkers realiseert graag koel- en vriesinstallaties met warmteterugwinning. Van engineering tot realisatie.

Hoe werkt warmteterugwinning?

Wanneer we een koel- of vriesinstallatie bouwen, onttrekken we warmte om koude te creëren. Deze warmte uit uw koelinstallatie kunnen we elders inzetten. Bij oudere koelinstallaties wordt deze warmte vaak naar buiten weggesluisd, maar tegenwoordig zetten we deze bij Voets & Donkers bijna altijd nuttig in op andere plekken. Bijvoorbeeld voor de verwarming die nodig is in productieprocessen of voor de verwarming van uw kantoor. De koelinstallatie fungeert op dat moment feitelijk als een grote warmtepomp. Met deze warmteterugwinning leveren we zowel koude als warmte. Bovendien zorgen we voor een flinke energiebesparing (omdat de warmte teruggewonnen wordt, en dus niet apart opgewekt hoeft te worden). Duurzaam én gunstig voor uw portemonnee.

Warmteterugwinning in industriële omgevingen

Voets & Donkers is gespecialiseerd in warmteterugwinning bij koelinstallaties in professionele en industriële omgevingen. We denken graag al in een vroeg stadium met u mee over de manier waarop we de warmte uit uw koel- of vriesinstallatie slim in kunnen zetten binnen uw industriële processen en/of binnen uw kantoorruimte. Omdat wij alles in eigen huis hebben, van engineering tot realisatie, kunnen we u altijd optimaal van dienst zijn. Of het nu gaat om de tuinbouw, kaasrijping of AGF, levensmiddelenindustrie, distributiecentra of farmacie, wij realiseren warmteterugwinning voor al deze sectoren… en meer.

Duurzaam koelen in alle opzichten

Bij Voets & Donkers staan we voor duurzaam koelen in alle opzichten. Zo gebruiken wij voor onze koelinstallaties alleen natuurlijke koudemiddelen, zoals ammoniak, CO2 of propaan. Deze natuurlijke koudemiddelen vervangen de chemische koudemiddelen die decennialang gebruikelijk waren in de industriële koel- en vriesinstallaties. Maar we doen meer om onze koelsystemen nog duurzamer te maken. Bij complexe vries- en koelinstallaties beperken we het gebruik van koudemiddelen door centraal koude op te wekken en deze middels een koudedrager te verspreiden door de installatie. Daarnaast werken wij met slimme innovaties, zoals energiezuinige ventilatoren, en met baanbrekende nieuwe technieken, zoals Low Charge Ammonia Systems. Daarmee zorgen we dus voor éxtra duurzaam koelen.

Specialist in warmteterugwinning bij koelinstallaties

Voets & Donkers is dé specialist in warmteterugwinning bij koelinstallaties. Wij hebben alle disciplines in eigen huis, met een projectteam van ervaren en deskundige specialisten. Bent u geïnteresseerd in een koelsysteem waarmee u tegelijkertijd duurzaam kunt verwarmen? Neem contact met ons op!

Voets & Donkers Koelinstallatie